Albert snapt teleurstelling bij van der Poel: "Maar de winnaar heeft altijd gelijk"

Redactie
| 24 reacties
Albert snapt teleurstelling bij van der Poel: "Maar de winnaar heeft altijd gelijk"

Niels Albert had als ploegleider van Wout Van Aert toch wel een grote invloed in de tweede opeenvolgende wereldtitel. Albert koos voor de 'speciale' banden, waardoor Van Aert minder lek zou rijden.

"Ik wist dat het WK-parcours op een oude steengroeve lag en dat, als het zou gaan dooien, die stenen bloot zouden komen te liggen", zegt Albert in HLN. "Die banden waren deels een gok, maar dat soort knopen doorhakken is mijn taak. Ik heb Wout gezegd: 'Ik denk, jij doet'."

"Die banden hebben Wout een beetje een boost gegeven" - Niels Albert

Het was dus ook een psychologische zet van de ploegleider van Van Aert. "Koers win je in de kop. Die banden hebben Wout een beetje een boost gegeven. Net zoals die heisa van vorige week met die dopingformulieren hem geprikkeld heeft. Ik ben hier toch een beetje fier op. Ik ga Wout vragen of ik zijn fiets, met banden, in mijn fietsenwinkel mag ophangen."

Van der Poel moest het doen met zilver. Albert begrijpt de ontgoocheling van de Nederlander. "Ik snap de teleurstelling van Mathieu van der Poel heel goed. Hij voelde zich super, maar hij heeft veel pech gehad. Wie was op het WK de sterkste? De winnaar heeft altijd gelijk. Dat is het spel", besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties