Boonen verlaat Argentinië met goed gevoel: "Ik had er vooraf voor willen tekenen"

Redactie
| 8 reacties
Boonen verlaat Argentinië met goed gevoel: "Ik had er vooraf voor willen tekenen"

Vijf ritzeges voor Quick-Step Floors, waarvan eentje voor Tom Boonen zelf. De ervaren rot kan Argentinië dus met een goed gevoel verlaten en toeleven naar zijn eerste grote doel van het seizoen: de Omloop Het Nieuwsblad.

"De eerste stap is gezet. Het was een heel goeie. Vijf ritzeges, eentje voor mij: ik had er vooraf voor willen tekenen. Ik zei het al: er rest me niet zo veel meer", aldus Boonen in HLN. "Het is overal met het mes tussen de tanden nu. Niet dat hier 25 topsprinters rondreden, maar Viviani kloppen: dat betekent toch iets."

Via de Ronde van Oman en eerst nog een stage in Calpe gaat Boonen zich klaarstomen voor het eerste échte grote doel: de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik ga voluit voor de zege in de Omloop. Dat zou ook mooi zijn", klinkt het.

De andere klassiekers

"Maar niets weerstaat aan die vijfde kassei in Roubaix. Milaan-Sanremo? Als de kans zich aandient, zal ik ze grijpen. Maar ik mag daar nog niet super zijn. Mijn beste Sanremo's leidden in het verleden vaak tot mindere Roubaix'", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties