Bronzen Pauwels over incident met Van Aert: "Het was niet de bedoeling om Wout te viseren"

Redactie
| 22 reacties
Bronzen Pauwels over incident met Van Aert: "Het was niet de bedoeling om Wout te viseren"

Kevin Pauwels reed zondag voor de vijfde keer in zijn carrière naar het brons op een wereldkampioenschap. Daar kon Pauwels zeker mee leven. Achteraf kwam hij nog eens terug op het Twitter-incident met Wout Van Aert.

Pauwels kende een sterke start in Bieles, maar werd daarna door pech acheruitgeslagen. "Ik probeerde Mathieu van der Poel te volgen in het begin, maar hij legde echt een ongelooflijk hoog tempo op", aldus Pauwels. "Ik voelde dat ik hem niet zou kunnen blijven volgen. Meer dan de derde plek zat er wellicht niet in."

"Maar ik kan wel leven met die derde plek en ik sta toch weer op het podium. Op een WK is dat toch altijd speciaal", zegt een tevreden Pauwels in HNB. Na het WK had de crosser van Marlux-Napoleon Games het over het Twitter-incident met wereldkampioen Wout Van Aert.

"Niet van wakker gelegen"

"Tijdens de wedstrijd ben ik er niet mee bezig geweest. Voor de wedstrijd is dat wat vervelend, maar ik denk niet dat dit invloed heeft gehad. Ik heb er niet van wakker gelegen. Ik denk dat Wout dit wel zal vergeten. Het was ook niet echt de bedoeling om hem te viseren. We hebben het niet uitgepraat, maar het zal wel slijten", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties