Onderkoelde Iserbyt: "Ik weet echt niet meer hoe ik aan de meet gekomen ben"

Redactie
| 5 reacties
Onderkoelde Iserbyt: "Ik weet echt niet meer hoe ik aan de meet gekomen ben"

Uittredend wereldkampioen bij de beloften Eli Iserbyt kende een echte lijdensweg tijdens zijn WK-wedstrijd in Bieles. Iserbyt kwam helemaal onderkoeld aan de meet na een val in ijswater.

"Ik weet echt niet meer hoe ik aan de meet gekomen ben. Het zag zwart voor mijn ogen", liet Iserbyt weten. "Ik wist dat ik me warm moest aankleden, maar na die val in het ijswater was het om zeep. Misschien heb ik in het begin wat te veel risico genomen, maar dat was nodig om het gat met Nieuwenhuis te dichten."

Het werd dus een zware wedstrijd voor een onderkoelde Iserbyt. "Alsof niks nog werkte aan mijn lichaam. Mijn hartslag lag 30 slagen lager dan normaal. Ik wou wel, maar kon niks forceren", legt de voormalige wereldkampioen uit in HLN.

" Mijn hartslag lag 30 slagen lager dan normaal" - Eli Iserbyt

Na een jaar in de regenboogtrui wordt het opnieuw wennen voor Iserbyt. "Ik presteer op mijn best als ik gewoon mijn ding kan doen. Maar de trui was toch heel plezant om dragen en ik ben er redelijk goed mee omgegaan. Volgend jaar mik ik er gewoon opnieuw op", is hij ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties