Tweevoudig winnaar in Mallorca Tim Wellens droomt van Italiaanse klassieker: "Ik wil daar winnen"

Redactie
| 0 reacties
Tweevoudig winnaar in Mallorca Tim Wellens droomt van Italiaanse klassieker: "Ik wil daar winnen"

Voor Tim Wellens was de Challenge Mallorca een meer dan geslaagde voorbereiding op het vervolg van het seizoen. Wellens won er twee ritten, waarbij hij één keer de ervaren en grote Alejandro Valverde kon aftroeven.

"Op de slotklim, de Mirador des Colomer, wilde ik hard demarreren vanaf de voet", doet Tim Wellens zijn verhaal in HLN. "Op die manier zouden Alejandro Valverde en Rafal Majka alles moeten geven om mij terug te halen. En daar konden Tiesj en Louis hun voordeel mee doen."

Maar het was uiteindelijk toch Wellens die de handen in de lucht mocht steken. "Normaal gezien kon ik onmogelijk winnen. Mijn demarrage was veel te vroeg. En ik had wind op kop", zegt de Truienaar. "Valverde en Majka kloppen, dat maakt de overwinning wel mooi."

Strade Bianche

Via de Ruta del Sol gaat het richting Italië om er de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo te rijden. Maar die eerste klasseieker staat in het rood aangeduid. "De Strade is mijn eerste grote doel. Ik houd van het glooiende parcours en van de grindwegen. Ik heb er nog gekoerst bij de beloften. Ik wil winnen daar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties