Vervecken over hét WK-thema: "Je hebt natuurlijk lekrijden en lekrijden. Van die eerste drie merkte Mathieu amper iets"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Vervecken over hét WK-thema: "Je hebt natuurlijk lekrijden en lekrijden. Van die eerste drie merkte Mathieu amper iets"
Foto: © photonews

Het voorbije WK veldrijden was er één dat volledig gedomineerd werd door materiaalpech. We vroegen aan Erwin Vervecken zijn nabeschouwing van het 'lekkebanden-WK.'

"Het was spannend, hé", opent Vervecken. "Zoals verwacht kregen we de twee grote namen vooraan. Ik had ook verwacht dat, als ze beiden op niveau waren, de rest er niet aan te pas zou komen. Dat was ook zondag het geval."

"Uiteraard kregen we een heel vertekend beeld met die lekke banden. De top-10 had er heel anders uitgezien als je het aantal lekke banden wegneemt. Ik hoorde dat Van Kessel drie keer lekreed en Michael Vanthourenhout zelfs zes keer."

Als je nog voor de finish een lekke band hebt, is het natuurlijk voorbij. Je zou voor minder de moed laten zakken

-Erwin Vervecken

De belangrijkste pechvogel was uiteraard Van der Poel. "Je hebt natuurlijk lekrijden en lekrijden", maakt Vervecken een kanttekening. "Van de eerste drie heeft hij amper iets gemerkt, die waren vlakbij de materiaalpost, leek het wel."

Bij de vierde was het helemaal over en out. "Als je nog voor de finish een platte band hebt, dan is het natuurlijk voorbij. Je zou voor minder de moed laten zakken. Zeker als je net dan opnieuw een aanval geplaatst hebt", toonde Vervecken begrip voor de emotionele Van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties