Wout Van Aert na triomf: "Behalve Tim Merlier kan ik niet bedenken wie van mij nog een extra premie zou moeten krijgen"

Redactie
| 45 reacties
Wout Van Aert na triomf: "Behalve Tim Merlier kan ik niet bedenken wie van mij nog een extra premie zou moeten krijgen"

Wout Van Aert heeft zich zondag voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen in het veld gekroond. Na het WK in Bieles kwam hij terug op het Twitter-incident en de premie die hij van de bond zal krijgen.

Na de hele commotie met de dopingformulieren van Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels heeft Van Aert zijn 'revanche' beet. "Misschien was het goed voor mij dat dit gebeurde. Misschien heeft het me sterker gemaakt. Ik was vastberaden om alles te geven wat ik in me had", opent Van Aert in HLN.

"Nu vind ik het niet belangrijk meer om nog over de commotie van vorige week te spreken", vervolgt de wereldkampioen, die het ook nog over de premies had. Enkel zijn ploegmaat Tim Merlier, die nuttig werk leverde, zal een extra premie krijgen van Van Aert.

Extra premie

"De premie die ik van de bond krijg wel. Dat kan niet anders. Normaal doet een wereldkampioen daar zelf nog iets bovenop. Maar behalve Tim Merlier, die toch zijn best heeft gedaan voor mij, kan ik niet bedenken wie van mij nog een extra premie zou moeten krijgen. Deze titel heb ik zonder de andere Belgen behaald", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties