Ambitieuze Tim Wellens blikt vooruit op droomkoers Luik-Bastenaken-Luik

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ambitieuze Tim Wellens blikt vooruit op droomkoers Luik-Bastenaken-Luik

Lotto Soudal gaat met Tim Wellens zondag op zoek naar een prima resultaat in Luik-Bastenaken-Luik, de laatste klassieker van het voorjaar. Dit jaar hoopt hij de finale te kunnen rijden.

"Luik-Bastenaken-Luik wordt de vierde wedstrijd in twee weken voor mij", steekt Wellens van wal. "Hoewel ik me telkens goed voelde, bleef het verhoopte topresultaat uit. Afgaande op mijn conditionele paraatheid, hoef ik zeker niet wanhopig te zijn. Zondag wil ik er vol voor gaan. De voorbije jaren heb ik de finale niet kunnen rijden, maar ik heb de ambitie om dat nu wel te doen."

Wellens ziet een cruciale strook in het parcours waar het mogelijk zal openbreken. "Op La Roche-aux-Faucouns zal er hard koers gemaakt worden. Als je daar niet voorin zit, dan mag je het schudden. Het is belangrijk om daar nog de benen te hebben om voorin op te draaien en om ploegmaats aan je zijde te hebben die je naar de voet kunnen brengen."

"Luik-Bastenaken-Luik is een echte afvallingskoers"

Maar ook dit jaar verwacht de Limburger ondanks de aanpassingen een erg harde koers. "Luik-Bastenaken-Luik is een echte afvallingskoers. Door wegenwerken in Stavelot is het parcours gewijzigd en werden de Wanne, de Stockeu en de Haute-Levée vervangen door drie andere hellingen. Die fase is best pittig, maar vermoedelijk zal dat de wedstrijd niet sterk beïnvloeden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties