Belgisch klimtalent: "Dit jaar wil ik vooral veel leren om volgend jaar de grote stap vooruit te zetten"

Redactie
| 0 reacties
Belgisch klimtalent: "Dit jaar wil ik vooral veel leren om volgend jaar de grote stap vooruit te zetten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de winter maakte hij de overstap van het procontinentale Topsport Vlaanderen-Baloise naar WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo, wat voor onze landgenoot Floris De Tier het eerste seizoen een leerproces moet worden. "Dat verschil voel je", klinkt het.

De Tier staat bekend als een goede klimmer en probeerde het na 2016 een stapje hoger bij LottoNL-Jumbo. "Dit is na mijn overstap van Topsport-Vlaanderen mijn eerste seizoen in de World Tour", doet De Tier zijn verhaal. "Dat verschil voel je."

"Als ik nu in de Ronde van het Baskenland de waarden trap van vorig jaar, dan rijdt er nog veertig man mee naar boven. In een rondje met Topsport-Vlaanderen waren dat er hoogstens tien geweest", vervolgt de renner in HNB.

Ziek na Baskenland

De focus lag bij De Tier op het Ardennenluik. "Ik had toegewerkt naar de Ardennenklassiekers, maar ben na het Baskenland ziek geworden. De Amstel heb ik zelfs niet kunnen rijden. Maar dit jaar wil ik vooral veel leren, om dan volgend jaar de grote stap vooruit te zetten. Ik hoop de Vuelta te rijden om de motor nog wat verder op te drijven", besluti De Tier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties