Geen Astana op teampresentatie Luik-Bastenaken-Luik, team van onfortuinlijke Scarponi start normaal gezien wél
Redactie
| 2 reacties

Astana Pro Team komt in principe aan de start van Luik-Bastenaken-Luik

Geen Astana op teampresentatie Luik-Bastenaken-Luik, team van onfortuinlijke Scarponi start normaal gezien wél

Op de teampresentatie van Luik-Bastenaken-Luik kwamen de renners van Astana Pro Team niet opdagen. Logisch, na het spijtige nieuws dat hun ploegmaat Michele Scarponi zaterdagochtend om het leven was gekomen.

Toch zal de ploeg zondag zo goed als zeker aan de start verschijnen van La Doyenne, de laatste klassieker van het voorjaar. Op de teampresentatie waren ze niet aanwezig. Er werd wel een minuut stilte gehouden en er was een applaus voor de renner die vanmorgen spijtig genoeg om het leven kwam na een aanrijding.

Minuut stilte

"Het is normaal dat Astana hier vandaag niet is op de presentatie", aldus Christian Prudhomme van organisator ASO. "Maar normaal gezien starten ze zondag wel. Daar gaan we op dit moment toch vanuit. We nemen nu een minuut stilte in acht en morgenochtend, vlak voor de start van La Doyenne, volgt er opnieuw een minuut stilte."

Het nieuws kwam ook bij de Tour-baas hard aan. "We zijn natuurlijk allemaal in shock. Zo'n nieuws hakt er altijd diep in en raakt de wielerwereld. Hij was een renner die op veel appreciatie kon rekenen in het peloton, die graag gezien was. Wij willen ons medeleven betuigen aan de familie", citeert HLN Prudhomme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties