Gemeente Remouchamps komt met mooi initiatief voor Philippe Gilbert

Redactie
| 0 reacties
Gemeente Remouchamps komt met mooi initiatief voor Philippe Gilbert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Philippe Gilbert heeft momenteel al een eigen square in zijn voormalige woonplaats Remouchamps, maar het Waalse dorpje gaat nog een stap verder. De renner van Quick-Step Floors zal er zijn eigen museum krijgen.

Zo is er toch nog een beetje goed nieuws voor Gilbert, die de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik aan zich voorbij moest laten gaan. Bij de opening van het 'Maison du Cyclisme' was de renner er zelf niet bij. Hij herstelt thuis nog van zijn gekneusde nier.

Méér dan een museum

Wie er wél onder meer bij waren, waren Tour-baas Christian Prudhomme en broer en schepen in Remouchamps Christian Gilbert. "Ik ben blij met dit initiatief", aldus Christian Gilbert tegenover HNB. "Het is meer dan een museum van alle waardevolle truien en onderscheidingen die Philippe kreeg."

"Het is de bedoeling dat we bijvoorbeeld tijdens het Vlaamse voorjaar dat hier ook thematisch uitwerken. Joop Zoetemelk beloofde ook al mee te werken, want we hebben hier naast veel Vlamingen en Duitsers ook veel Nederlanders die komen fietsen", besluit Gilbert's broer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties