Greg Van Avermaet komt terug op overlijden van Michele Scarponi en start zonder stress in Luik
Redactie
| 3 reacties
Greg Van Avermaet komt terug op overlijden van Michele Scarponi en start zonder stress in Luik

Voor Greg Van Avermaet komt er nu zondag een einde aan zijn lange en slopende voorjaar. De BMC-renner wil er nog één keer uithalen, maar heeft absoluut geen stress voor La Doyenne.

"Ik heb een mooi voorjaar achter de rug, ik heb hier niets te verliezen", opent Van Avermaet. "Ik wil gewoon, met het oog op de toekomst, eens nagaan of ik hier een goed resultaat kan rijden en ga het nu eens proberen. Ik ben minder fris dan jongens als Kwiatkowski, Martin en Valverde, maar niets moet hier, alles mag en we zien wel waar ik eindig."

'Jammer van Scarponi'

Het was een zwarte dag voor de wielerwereld na het overlijden van Michele Scarponi. "Dat nieuws komt wel even hard aan. Het peloton is niet groot, je kent elkaar en zeker iemand zoals Scarponi, die al zo lang meedraait. Af en toe maakte ik met hem wel een kort praatje. Het is heel jammer wat gebeurd is, een ongeval. Je staat daar bij stil, zeker als het iemand is die je persoonlijk kent."

Van Avermaet beseft als geen ander dat er risico's zijn voor wielrenners. "Als renner train je dagelijks op de weg, vertrek je van je familie. Ieder van ons doet het en dan als iemand niet terugkeert, is dat even slikken toch. Je loopt als fietser risico, je hebt nu eenmaal weinig bescherming, dus als we aangereden worden, is het meestal wel ernstig", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties