Na knalprestatie in Waalse Pijl tempert revelatie en nuchtere Dylan Teuns de verwachtingen in Luik

Redactie
| 0 reacties
Na knalprestatie in Waalse Pijl tempert revelatie en nuchtere Dylan Teuns de verwachtingen in Luik

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag verraste hij iedereen nog op de Muur van Hoei, door als eerste Belg op een derde plek te eindigen. Na toppers als Alejandro Valverde en Dan Martin dan nog wel. Maar in Luik zal het moeilijker worden, weet BMC-renner Dylan Teuns.

In 2016 reed Teuns naar een knappe 17e plek in Luik. "Dat was al mooi, zeker als je ziet met welke voorbereiding ik dat heb kunnen verwezenlijken", klinkt het bij Sporza. "Nu sta ik er veel beter voor en ik heb al een resultaat op zak. Ik ben dus iets meer ontspannen. Vertrouwen is een van de belangrijkste dingen. Als je je niet goed in je vel voelt, zal het resultaat ook niet goed zijn."

En dus denkt de 25-jarige Teuns nog niet aan winst. "Ik ben geen topfavoriet, ik sta meer in de schaduw. Ik zou mezelf één ster geven. De voorgeschiedenis wijst uit dat de winnaars in Luik meestal iets ouder zijn, misschien moet ik dus nog wel een paar jaar groeien. Maar ik ben ambitieus en ga er sowieso elk jaar alles aan doen om zo kort mogelijk te eindigen", besluit de BMC-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties