Sven Nys trekt positieve conclusie over Ronde van België en ziet opvallende tendens: "Fantastisch van Mathieu van der Poel"

Redactie
| 0 reacties
Sven Nys trekt positieve conclusie over Ronde van België en ziet opvallende tendens: "Fantastisch van Mathieu van der Poel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sven Nys volgt als co-commmentator in de Baloise Belgium Tour de Belgische rittenkoers met argusogen. Ook Nys weet niet wie er na vandaag de eindwinst op zak zal hebben, al heeft hij enkele positieve bemerkingen. Zoals de crossers die uitstekend presteren.

Quick-Step Floors heeft met Cavagna de leiderstrui in handen. "Maar één seconde is helemaal niet veel", beseft Nys. "De Gouden Kilometer kan heel belangrijk worden vandaag. Het is ook niet zo ver meer van de finish. Jens (Keukeleire) zal Cavagna moeten proberen te verschalken. De wedstrijd is hier absoluut niet afgelopen."

Veiligheid

Maar de Ronde van België is volgens Nys een voltreffer. "Ten eerste ben ik heel tevreden dat er op het vlak van veiligheid veel veranderd is. Exact één jaar geleden was er het ongeval met Stig (Broeckx), maar er zijn maatregelen getroffen. Er wordt heel veel gedaan aan de veiligheid en er is een safety car. Dat is zeker een goed punt."

Maar ook de crossers doen het helemaal niet onaardig de laatste dagen. Toch best opvallend. "Het was een fantastische overwinning van Mathieu van der Poel in een rechtstreeks duel met Philippe Gilbert", aldus de teammanager van Telenet Fidea in de Zevende Dag. "Wout Van Aert was bovendien leider en reed een sterke tijdrit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties