"België is misschien wel het land waar het het moeilijkste is om geselecteerd te raken voor het WK"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
"België is misschien wel het land waar het het moeilijkste is om geselecteerd te raken voor het WK"

Eén van de Belgen die Philippe Gilbert of Greg Van Avermaet mee aan een medaille moet helpen op het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen is de jonge Tiesj Benoot. Hij kijkt uit naar zijn WK-deelname.

"Ik kijk ernaar uit om het WK te rijden", vertelt Benoot bij zijn team Lotto Soudal. "België is misschien wel het land waar het het moeilijkste is om geselecteerd te raken voor het WK, als je ziet welke renners niet geselecteerd zijn. Wat de wedstrijd zelf betreft denk ik dat ik samen met renners zoals Oliver Naesen, Jasper Stuyven of Tim Wellens een belangrijke rol kan hebben om de koers hard te maken, een rol die mij ook ligt."

Voor Phil en Greg

Er zijn natuurlijk twee uitgesproken kopmannen bij de Belgen. "Het zal ons doel zijn om Gilbert en Van Avermaet zo goed mogelijk in de finale te brengen, liefst met een klein groepje. We hebben geen belang om in een grotere groep met Boasson Hagen, Kristoff of Sagan naar de meet te gaan."

"Hier en daar wordt het gezegd dat het parcours niet zwaar genoeg is, maar ik denk dat het met de mogelijke weersomstandigheden anders zou kunnen uitdraaien. Ik was vorige week op hoogtestage in Livigno en er waren veel andere renners met potentiële WK-ambities, bijvoorbeeld Colbrelli, Kwiatkowski of Matthews", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties