Froome strooit met lof naar grote rivaal Contador én: "Dit was de zwaarste Grote Ronde die ik ooit gereden heb"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Chris Froome spreekt over zijn zwaarste Grote Ronde ooit

Froome strooit met lof naar grote rivaal Contador én: "Dit was de zwaarste Grote Ronde die ik ooit gereden heb"
Foto: © photonews

Toen Wout Poels zich zaterdag bij het overschrijden van de meet omdraaide, keek hij naar de grote glimlach op het gelaat van Chris Froome. De Brit wist het dan ook: de eindzege én de fenomenale dubbel Tour-Vuelta is zo goed als binnen.

Froome kwam samen met Poels een handvol seconden na winnaar Contador over de streep. "Dit is een geweldig gevoel. De ploeg was echt ongelofelijk de laatste maanden", aldus de Brit. "Dit bekende zoveel voor mij, de manier waarop zij mij gesteund hebben. Ik ben mijn ploegmaats enorm dankbaar."

Indien er vandaag niets misloopt, is de eindzege een feit voor Froome. "Ik moet zeggen dat dit mijn zwaarste Grote Ronde ooit was", bekent hij. "Elke dag gebeurde er iets anders. Ik had enkele goede dagen, maar ik lag ook eens op de grond en dacht dat mijn wedstrijd over was. Het was een absolute rollercoaster. Het is een opluchting dat we richting Madrid kunnen."

"Dit is een geweldige manier om zijn carrière te beëindigen"

Froome had ook nog woorden van lof voor zijn rivaal Contador, die in schoonheid afscheid nam van de wielersport. "De Angliru is zo'n zware klim, dus een heel dikke proficiat aan Alberto voor de manier waarop hij won. Dit is een geweldige manier om zijn carrière te beëindigen. Hij was gewoon te sterk voor ons", zegt de Sky-renner.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties