Schrikken voor oud-veldritkampioen De Clercq: "Drukkende pijn op de borst, daarna door de knieën"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Schrikken voor oud-veldritkampioen De Clercq: "Drukkende pijn op de borst, daarna door de knieën"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mario De Clercq ging bij Marlux-Napoleon Games van ploegleider naar sportief verantwoordelijke. Het was nodig om een stap verder van de strijd in het veld zelf te zetten.

"Ik was er aan toe. 'Naar de cross gaan, is dát werken?', redeneren de mensen. Het wordt schromelijk onderschat", aldus De Clercq in Het Laatste Nieuws. "Op die vier wintermaanden was ik er twee weg. Om van het tussenseizoen nog maar te zwijgen. Stages, rittenkoersen... "

"Ik werd geleefd, holde mezelf voorbij. De druk en de stress die daarmee gepaard gingen, bracht ik mee naar huis. Niet enkel mijn persoonlijke zorgen, maar die van een heel team. Het woog op mijn gezinssituatie. Tijd dat ik me daarin ging beschermen. Dus trok ik aan de alarmbel. En maakte een duidelijke keuze."

Ik had te veel stress -Mario De Clercq

Hij kreeg ook een waarschuwing van zijn lichaam. "Zo had ik het in mijn hoofd zitten, ja. Ik had er al wel langer goed en diep over nagedacht. Rekening gehouden met bepaalde signalen, ook. Zoals die keer dat ik Gianni Vermeersch moest oppikken met de wagen, in het Ardens drieluik."

"Plots voelde ik een enorme druk op mijn borstkas. Ik moest mezelf aan de kant zetten. 't Is hier gedaan, vreesde ik even. Ik ben nog tot bij Gianni gesukkeld, maar dan zakte ik door mijn knieën. Hij heeft het stuur van me moeten overnemen om naar het hotel te rijden. Een grondig hartonderzoek bracht gelukkig niets aan het licht. Maar de dokter zei wel: 'Je hebt te veel stress'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties