Jonge en talentvolle crosser van Marlux-Napoleon Games houdt het veldrijden voor bekeken: "Geen progressie meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge en talentvolle crosser van Marlux-Napoleon Games houdt het veldrijden voor bekeken: "Geen progressie meer"

Marlux-Napoleon Games, de ploeg waar Gianni Meersman enkele dagen geleden werd aangesteld als ploegleider, neemt op het einde van dit jaar afscheid van één van zijn renners. De jonge Kobe Goossens kiest voor een avontuur op de weg.

Zijn laatste jaar als belofte in het veld liep niet van een leien dakje. En dus besloot Goossens om te stoppen. "Ik werd ziek in het najaar, en dat is eigenlijk nooit echt helemaal goed gekomen", vertelt hij bij zijn team. "Ik moet nu een periode rusten, maar dan is er weeral een deel van het crossseizoen weg. Die tegenvallende start heeft me aan het nadenken gezet."

'Geen progressie meer'

De Vlaams-Brabander kiest dus resoluut voor een avontuur op de weg. "Ik voel geen progressie meer in het veldrijden, mijn explosiviteit verbetert niet, en dus denk ik dat het beter is om alles op de weg te zetten, aangezien ik daar wel elk jaar progressie voel en op deze manier meer voldoening heb."

Op 1 januari van volgend jaar gaat Goossens bij een Belgische ploeg op de weg aan de slag. "Maar wat ik zeker en vast wil doen, is Jurgen Mettepenningen en iedereen van de ploeg nog enorm bedanken voor de kans die jullie mij vorig jaar hebben gegeven. De sfeer in de ploeg en de organisatie is veruit de beste waar ik ooit voor reed. Het was en is heel aangenaam om in te vertoeven", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties