Sven Nys legt de lat niet meteen te hoog: "Akkoord, hij is een megatalent zoals je er zelden één tegenkomt, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sven Nys legt de lat niet meteen te hoog: "Akkoord, hij is een megatalent zoals je er zelden één tegenkomt, maar..."
Foto: © photonews

Sven Nys heeft met Tom Pidcock één van de toekomstige toppers in het veld naar zijn ploeg weten te lokken. De Brit, die dit seizoen bij de beloften uitkomt, debuteert zaterdag in Kruibeke in het truitje van Telenet Fidea bij de profs.

Geen beloftencross in Kruibeke en dus start de wereldkampioen bij de junioren van vorig jaar meteen bij de profs. Al wil Sven Nys de verwachtingen niet te hoog leggen. "Akoord, Tom Pidcock is een megatalent zoals je er maar zelden één tegenkomt", zegt Nys bij de organisatie van de Brico Cross.

"Maar verwacht van die jongen niet meteen wonderen. Vergeet niet dat hij nog maar net een zware campagne op de weg achter de rug heeft. Wij lieten hem deze winter vrij om zijn eigen wedstrijden uit te kiezen, net omdat hij in Bergen per se wereldkampioen wilde worden."

Gebrek aan competitieritme

Vooral het gebrek aan competitieritme zal Pidcock parten spelen. "Hij heeft nu een rustpauze van een tweetal weken achter de rug. Het zou dus niet meer dan normaal zijn dat hij nog competitieritme tekort komt. Plus: ook voor hem zal het allicht een poosje duren vooraleer hij dat echte ‘veldritgevoel’ weer te pakken heeft", besluit Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties