Van Aert keert terug naar waar het voor hem begon: "Die eerste zege heeft mijn carrière een serieuze wending gegeven"

Redactie
| 0 reacties
Van Aert keert terug naar waar het voor hem begon: "Die eerste zege heeft mijn carrière een serieuze wending gegeven"
Foto: © photonews

De crossers krijgen opnieuw een druk weekend voor de boeg met eerst de Brico Cross in Kruibeke en zondag de Superprestige in Zonhoven. Wereldkampioen Wout Van Aert houdt alvast goede herinneringen over aan de Polderscross.

De Polderscross was één jaar een B-cross, maar is ondertussen al aan zijn vierde editie met profrenners toe. En ook voor Wout Van Aert roept dat mooie herinneringen op, want in 2014 lanceerde hij er zijn carrière met winst in Kruibeke. Overigens, volgend jaar wordt in Kruibeke het Belgisch kampioenschap georganiseerd.

"Die eerste zege in de Poldercross van 2014 heeft mijn carrière een serieuze wending gegeven", vertelt Van Aert in Het Nieuwsblad. "Ik won toen voor Sven Nys en Klaas Vantornout. De organisatoren hebben ondertussen iets moois van de omloop gemaakt."

"Ik heb een speciale band met deze wedstrijd, want hier begon het allemaal voor mij"

En volgend jaar vindt het BK er dus plaats. "Dat in januari 2019 in Kruibeke het Belgisch kampioenschap georganiseerd wordt, is wel leuk. Ik heb een speciale band met deze wedstrijd, want hier begon het allemaal voor mij. Ik heb zo mijn favoriete crossen, wel Kruibeke is er daar zeker één van", besluit Van Aert, die dit seizoen nog op zoek is naar zijn eerste zege in het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties