Mathieu van der Poel gebrand op goud: "De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Mathieu van der Poel gebrand op goud: "De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Liefst 12 overwinningen in 14 veldritten. Mathieu van der Poel steekt in bloedvorm en is logischerwijs dan ook topfavoriet voor het Europees kampioenschap van nu zondag in Tabor.

Woensdag maakte van der Poel komaf met zijn 'zwarte beest' op de Koppenberg. "Die Koppenberg heeft er aardig ingehakt", lacht de Nederlander de dag nadien. "Maar het is toch vooral nagenieten. Tegen zondag zal ik zeker helemaal hersteld zijn. Dat ik gezien mijn seizoenstart als grote favoriet start in Tabor is niet meer dan logisch.

Druk

"De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend. Ik ben vooral heel erg gebrand op die Europese titel. Dat het in Tabor is, maakt het voor mij extra speciaal. Ik heb iets met deze omloop. Ik werd hier in 2015 wereldkampioen en ook bij de jeugd verloor ik hier nog nooit", klinkt het bij zijn team Beobank-Corendon.

Een Europese titel heeft minder prestige dan een WK. "Een Europees Kampioenschap staat voor mij net onder een wereldkampioenschap. Aan winst zondag is een mooie trui verbonden en dat is altijd belangrijk. Voor meer stress zorgt dat wel niet. Ik pak het EK aan zoals ik elke wedstrijd benader. Om te winnen", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties