"Van der Poel is een formule 1-wagen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
"Van der Poel is een formule 1-wagen"
Foto: © photonews

Mathieu Van der Poel maakte er op de Koppenberg, samen met Toon Aerts én Lars Van der Haar, een waar spektakelstuk van en won opnieuw. Wat een seizoensstart van de Nederlander.

Dat zagen ook Michel Wuyts en Paul Herygers. Van der Poel deed het eindelijk op die vervloekte Koppenberg. "We hebben ons vaak afgevraagd of Van der Poel dit aankon. Ik denk dat hij uit het mountainbiken geleerd heeft dat hij niet in paniek moet raken als het een paar ronden minder gaat en dat hij dan nog altijd een finale kan rijden", aldus Michel Wuyts bij Sporza.

Van der Poel heeft stappen gezet. "Wat dat betreft heeft hij een ander gelaat getoond: hij kan op het gepaste moment de koers openbreken en hij kan het met een knaller afmaken."

Als hij op deze manier koerst, is iedereen tevreden

-Paul Herygers

Dat leverde spektakel op, zag ook Herygers. "Zonder het te weten heeft Mathieu ons een mooi cadeau gegeven. Dit is waar de tv-kijker op zat te wachten. Als je op deze manier koerst, dan is iedereen tevreden. En het resultaat is hetzelfde, wat dus wil zeggen dat Mathieu zoveel opties heeft. Het is bijna een Formule 1-auto, met al die knopjes."

"Dit is een toffe manier om te koersen en hij zal hier vaker voor kiezen. Er zijn jongens die dit werk perfect aankunnen. Dan is het aangewezen om op deze manier door het veld te rijden. Dan kun je het uitzingen tot het einde van het seizoen. Dan is die "Nys-formule" lonend geweest en daar word je populair mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties