Kan Toon Aerts het tweede jaar op rij verrassen op het EK?: "Mathieu gaat zwakker zijn"

Redactie
| 0 reacties
Kan Toon Aerts het tweede jaar op rij verrassen op het EK?: "Mathieu gaat zwakker zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts is door de afwezigheid van Wout Van Aert de Belgische kopman voor het EK in Tabor. Ook de crosser van Telenet Fidea ziet één uitgesproken favoriet, al wil hij zich nog niet neerleggen bij winst van Mathieu van der Poel.

"Ik denk dat Sven Vanthourenhout een mooi tactisch plan gaat maken", opent Aerts in HLN. "Hij heeft voor elke koers een speciaal plan klaar, ik verwacht straks weer iets. Dat is ook nodig. Tabor is geen parcours om de hele tijd alleen op kop te rijden. Wie niet start met een plan, gaat niet ver komen."

Al wint in de cross gewoon vaak de sterkste, al dan niet met tactisch plannetje. "Ik zou er toch op durven gokken. Volgens mij is het plan van van der Poel om er van bij de start vandoor te gaan, maar kunnen wij erbij blijven, dan gaat hij ronde na ronde vertrouwen en moreel verliezen. Dan gaat de twijfel in zijn hoofd kruipen: 'Er zal toch maar niemand sterker zijn...'"

'Van moeten'

Van der Poel kan dan ook alleen maar verliezen. "Mathieu gaat zwakker zijn. Omdat het voor hem van moeten is. Hij heeft geen andere optie dan winnen. Ik zeg niet dat hij gaat blokkeren. In principe is hij niet te kloppen. Maar als we erbij kunnen blijven tot half koers, geef ik ons een kans", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties