Ook Roger De Vlaeminck laat zich uit over dé strijd: "Wout van Aert is even goed als Mathieu van der Poel"

Redactie
| 0 reacties
Ook Roger De Vlaeminck laat zich uit over dé strijd: "Wout van Aert is even goed als Mathieu van der Poel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is na enkele moeilijke openingsweken van het crossseizoen naar Lucca vertrokken voor een pauze (en een stage). Volgens Roger De Vlaeminck heeft hij een vertrouwenscrisis.

"Wout van Aert is even goed als Mathieu van der Poel", opent Roger De Vlaeminck in HLN. "Het zit gewoon allemaal in zijn hoofd. Hij is al verloren nog voor de start gegeven is."

Het heeft volgens De Vlaeminck met vertrouwen te maken. "Van Aert heeft te veel stress en is niet zelfzeker genoeg. Dat zie je bijvoorbeeld op de balken, waar hij vertrouwen mist. Veldrijden is nu eenmaal een psychologische sport. Vergelijk het maar met biljart, het zit allemaal in 't kopke."

Combinatie met weg perfect mogelijk

Aan zijn ambities op de weg ligt het ook niet volgens De Vlaeminck. "Neen, die combinatie kan perfect. Kijk maar naar mezelf en Marianne Vos", klinkt het. "Van Aert heeft even rust nodig en die tiendaagse stage in Italië zal hem deugd doen. Hij moet gewoon geduld hebben en van der Poel eens op zijn waarde kloppen. Dan is hij opnieuw vertrokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties