Belgische toptalent over moeilijke start van crossseizoen: "Ik viel van de ene teleurstelling in de andere"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Belgische toptalent over moeilijke start van crossseizoen: "Ik viel van de ene teleurstelling in de andere"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De start van het veldritseizoen was niet wat Laura Verdonschot ervan verwacht had. De jonge Belgische - nog steeds maar 20 jaar oud - is stilaan wel weer de oude.

"Het was geen gemakkelijke start", bekent Verdonschot. "Ik had vorig jaar een goed seizoen en dan wil je bevestigen. Maar ik viel van de ene teleurstelling in de andere. Je zoekt naar waar het fout gelopen is. Als je dan twee keer goed rijdt, dan ben je er bovenop. Vervelend, maar ik hoop dat ik nu na de stage (in Mallorca, red.) een constanter seizoen rijd en mezelf 'content' kan stellen. Het gaat wel al beter."

Bloedtesten

Nochtans had Verdonschot ook bloed laten afnemen. "Dat heeft niets uitgewezen. Ook mijn voeding werd opnieuw getest, want ik had exact hetzelfde gevoel als toen ik twee jaar geleden begon."

"Er is wel een nultolerantie van mais bijgekomen. Voor de rest was er niks te zien. En als je niks vindt, dan komt er natuurlijk nog meer twijfel", aldus de jonge renster van Marlux-Napoleon Games bij Wielerkrant.be.

"Ik hoop dat ik de goede lijn kan doortrekken"

Nu is het hopen op een sterk tweede gedeelte van het seizoen. "Ik hoop dat ik goed terugkom van Mallorca en dat ik vooral de kerstperiode overleef. Ik hoop dat ik de goede lijn kan doortrekken, want er komen nog twee kampioenschappen aan."

"Wat we mogen verwachten? Ik weet niet hoe goed mijn lichaam daar op gaat reageren. Vorig jaar had ik altijd het gevoel dat ik kon meedoen, maar dit jaar twijfel ik natuurlijk meer", besluit Verdonschot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties