Boonen steunt avontuur Van Aert: "Hij heeft zijn onmiskenbaar talent mee"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 20 reacties
Boonen steunt avontuur Van Aert: "Hij heeft zijn onmiskenbaar talent mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert waagt zich aan het Belgische voorjaar op de weg. De veldrijder krijgt alvast enkele tips mee van grootmeester in de discipline Tom Boonen.

Hij steunt het wegavontuur van Van Aert. "Tuurlijk, niks mis mee. Als hij zijn atletische limieten wil aftasten, moet hij dat vertrouwde 'habitatje' durven ontstijgen. Ambitie tonen, zien hoever hij geraakt. Er schuilt meer in jou dan alleen maar een crosser, Wout. Daar ben ik van overtuigd", aldus Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Je hebt je naam en faam mee. Je onmiskenbare talent. En je technische bagage, waarmee je je makkelijker zal kunnen handhaven in de spits van het peloton. Maar simpel wordt het niet, dat eerste voorjaar. Je gaat nog verschieten. Die 'vijfurenkaap', hij bestaat écht, hoor."

Het kan zijn dat ik bij het eerste klimmetje denk: 'pff, jongens...'

Van Aert beseft dat ook: "Daar ben ik me van bewust. Laat me het eerst nog maar eens plezant vinden op de weg, voor ik er mijn volledige winter aan opoffer. Kan best zijn dat ik op het eerste, het beste Vlaamse klimmetje al zoiets heb van: 'Pff, jongens...'"

Boonen: (grijnst) "Dat denk ik niet. Het zou leuk zijn mocht je vlot kunnen meedraaien. Want zó breed is de Belgische top niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties