'Enfant terrible' van peloton doet markante onthulling: "Mocht nooit in het openbaar praten over mijn probleem"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
'Enfant terrible' van peloton doet markante onthulling: "Mocht nooit in het openbaar praten over mijn probleem"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nacer Bouhanni is een man met een reputatie in het internationale wielerpeloton. De Franse topsprinter van Cofidis was al verschillende keren betrokken bij stevige incidenten en kwam afgelopen voorjaar ook nog eens flink ten val in de Tour de Yorkshire. En die crash bleef niet zonder gevolgen.

De 27-jarige Fransman met Algerijnse roots, die met Rayane nog een jongere broer heeft in het profpeloton, hield aan zijn tuimelperte op Britse bodem een beschadigde oogzenuw over, dat bekent hij aan het Franse 'Cyclismactu'. "Ik ben niet de enige renner met een visuele beperking. Bij momenten zag ik wel dubbel van vermoeidheid. Dat gebeurde gelukkig niet tijdens wedstrijden zelf. Ik heb dus nooit een gevaar betekend voor anderen."

Na ruim een half jaar vol muizenissen is Bouhanni eindelijk verlost van zijn probleem: "Ik mocht in het openbaar niet praten over mijn probleem. Gelukkig kan ik nu aankondigen dat ik voor de volle 100% genezen ben. De testresultaten zijn positief gebleken. De dokters wisten mij te zeggen dat het genezingsproces een jaar kon duren. Ik ben blij dat het 'maar' zeven maanden in beslag genomen heeft. Ik ben nu helemaal klaar om terug te vechten, ik wil straks tonen wat ik in mijn mars heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties