Nu al comeback van het jaar: Corné van Kessel knokt terug vanuit laatste positie en wint veldrit in Hasselt
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Nu al comeback van het jaar: Corné van Kessel knokt terug vanuit laatste positie en wint veldrit in Hasselt
Foto: © photonews

Geen Wout van Aert en Mathieu van der Poel vandaag in de GP van Hasselt en dus konden de Telenet Fidea Lions van Sven Nys hun slag slaan. Het was Corné van Kessel die in de manche van de SOUDAL Classics met de bloemen aan de haal ging en dat is bijzonder straf gezien zijn compleet mislukte start.

De Nederlander Van Kessel, die vorige week in Hamme ook al brute pech kende toen hij ten val werd gebracht door een toeschouwer, lag in de eerste bocht al tegen de grond. Daar sta je dan met al jouw motivatie en verbetenheid. De renner uit de ploeg van Sven Nys moest als allerlaatste aan een onmogelijke inhaalrace beginnen. Verdorie toch.

Maar zie, onze 26-jarige noorderbuur bleef niet bij de pakken zitten en begon aan een ongelooflijk straffe remonte. Toon Aerts controleerde vooraan de boel en zo kon ploegmakker Van Kessel terugkeren. In de finale leek het aanvankelijk een driestrijd te worden met ook nog David van der Poel op de afspraak, maar uiteindelijk stevenden we af op een Fidea-duel.

Van Kessel versus Aerts, de twee ploegmaats samen op zoek naar een mooie overwinning. Onze landgenoot leek als eerste het asfalt te kunnen opdraaien voor de eindsprint, maar liet zich alsnog ringeloren door de vinnige Nederlander. Van Kessel klaarde de klus vervolgens vrij makkelijk in de sprint, het is meteen ook zijn eerste zege van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5091 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties