Dit riante salaris strijkt fenomeen Mathieu van der Poel op door contractverlenging

Redactie
| 30 reacties
Dit riante salaris strijkt fenomeen Mathieu van der Poel op door contractverlenging
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel wilde absoluut blijven bij Beobank-Corendon (binnenkort Corendon-Circus) en brak daarom zijn contract open tot 2020. Maar ook op financieel vlak deed de Nederlander een goede zaak.

Er was heel wat interesse van onder meer Quick-Step Floors en Team Sky, maar van der Poel koos dus voor een verlengd verblijf bij zijn huidige ploeg. Aan die contractverlenging hing ook een mooie bonus vast. De Nederlander gaat de komende seizoenen 1 miljoen euro (bruto) per jaar verdienen.

Budgetverhoging

Het budget van de ploeg werd daarom ook opgetrokken van 1,3 mijloen naar 2 miljoen euro. "Mathieu is een van de grootste jonge internationale wielertalenten, over de verschillende disciplines heen, en wij zijn bijzonder fier dat hij bij ons blijft", zegt teammanager Philip Roodhooft in HLN.

"Het is een huzarenstukje dat dit gelukt is. Dit heeft een serieuze inspanning gekost - ik denk niet dat hij zich elders nog financieel kan verbeteren - maar die was nodig als we hem wilden houden. Wij moesten tonen dat we kunnen meegroeien met zijn ambities", besluit Roodhooft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties