Indrukwekkende Mathieu van der Poel duldt geen tegenstand in Loenhout en pakt zijn 20e zege

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 38 reacties
Indrukwekkende Mathieu van der Poel duldt geen tegenstand in Loenhout en pakt zijn 20e zege
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft opnieuw een staaltje van zijn kunnen laten zien in de Azencross van Loenhout. De Nederlander hield het om en bij de twee rondes spannend, om dan de tegenstanders - inclusief Wout Van Aert - helemaal in de vernieling te rijden.

Na zijn mindere prestatie in Zolder liet Wout Van Aert er geen gras over groeien. De wereldkampioen drukte het gaspedaal in, ook nummer twee van Zolder Laurens Sweeck maakte de cross mee hard. Uiteindelijk kwam er een elitegroepje met vier renners. Van der Poel en Van Aert kregen het gezelschap van Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout.

Opnieuw een demonstratie

Maar nog voor halfweg cross was de vogel (opnieuw) gaan vliegen. Van der Poel versnelde en de rest had geen antwoord klaar. De voorsprong van de crosser van Beobank-Corendon werd met de ronde groter. Ondertussen nam Van Aert een optie op de tweede plek, ten voordele van Toon Aerts.

Sweeck betaalde dan weer de inspanning voor zijn sterke openingsronde cash en zakte helemaal weg. Voor van der Poel waren de schaapjes op het droge. Hij ging met een voorsprong van 34" de slotronde in en had alle tijd om het zegegebaar te maken. Wout Van Aert werd tweede, thuisrijder Toon Aerts derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties