'Jumps' van winnaar Mathieu van der Poel waren niet voor de show, maar uit praktische overwegingen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
'Jumps' van winnaar Mathieu van der Poel waren niet voor de show, maar uit praktische overwegingen
Foto: © photonews

Niets te doen aan Mathieu van der Poel in de Azencross van Loenhout. Van der Poel liet de concurrentie geen schijn van kans en verstevigde zijn leidersplek in de DVV Trofee.

"Het blijft één van de mooiste crossen om als renner te rijden, met dit publiek", zei van der Poel na afloop bij Sporza. "Dat 'wasbordje'? Als iemand aan Loenhout denkt, denk je meteen aan dat wasbord. Maar ik vind het toch plezanter om met de BMX over te rijden dan met de fiets."

Van der Poel verzorgde opnieuw de show door enkele jumps over een brug. Al was het vooral uit praktische overwegingen. "In de eerste ronde was het vooral praktisch. Als je met vrij veel snelheid daar aankomt, moet je remmen. Maar als je springt, kan je je snelheid houden", legt van der Poel uit. "En die jumps vind vind ik zelf heel leuk om te doen, dus dat is altijd mooi meegenomen."

Morgen nieuwe cross

Vrijdag wacht een nieuwe cross in Bredene. "Of ik me kan inhouden? Moeilijk. Het gevoel is altijd het belangrijkste", vervolgt hij. "Vorig jaar ging ik normaal voor het eerst in Bredene rijden, maar dan ben ik hier gevallen. Diegem is dan wel weer heel belangrijk voor mij, want het is Superprestige. Het is een wedstrijd die ik ook voor de vierde keer op rij kan winnen", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties