Mathieu van der Poel duidelijk: "Ik was op slag verliefd"

Redactie
| 9 reacties
Mathieu van der Poel duidelijk: "Ik was op slag verliefd"
Foto: © photonews

De carrièreplanning voor de komende jaren ligt vast bij Mathieu van der Poel. Tot en met 2020 zal hij zich toeleggen op veldrijden en mountainbiken, want hij verlengde zijn contract bij de ploeg die weldra Corendon-Circus zal heten.

Vanwaar die interesse in het mountainbiken? "Twee jaar geleden ben ik voor het eerst gaan mountainbiken in Malmedy: ik had het nog nooit gedaan, maar was op slag verliefd", zegt hij in HLN. "Normaal denk ik niet te veel na als ik op de fiets zit - ik stort me erin en zie wel waar ik uitkom. Bij mountainbiken is dat niet zo'n goed idee: sommige afdalingen zijn echt niet normaal. Die moet je eerst verkennen of je krijgt problemen."

'Cross even belangrijk'

"De cross blijft even belangrijk voor me. Ik ga niet minder veldrijden. Vaak is een cross heel individueel, maar dat vind ik er net zo mooi aan: het is een constant gevecht tegen jezelf. Ook het bos kan ik niet missen, dat is het leukste wat er is. Omdat er heel weinig wedstrijden overlappen, kan ik in beide disciplines vol gaan."

De Nederlander heeft ook zijn programma min of meer vastgelegd. "Ik denk dat ik een tiental mountainbikewedstrijden ga doen: alle wereldbekermanches en een paar losse races. Dat lijkt niet zo veel - het is in ieder geval heel anders dan in de cross, waar de wedstrijden mekaar heel snel opvolgen - maar het is wel een volledig programma", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties