Mathieu van der Poel is een man met een doel: "Dat Sven Nys dat beweert, zegt veel"

Redactie
| 5 reacties
Mathieu van der Poel is een man met een doel: "Dat Sven Nys dat beweert, zegt veel"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel gaat zich naast het veldrijden de komende jaren veel op het mountainbiken toeleggen. Met als grote doel: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Na het veldritseizoen begint van der Poel in maart meteen met mountainbiken. De lat zal ongetwijfeld hoog liggen. "Ik probeer eerst één wedstrijd te winnen en van daaruit zien we wel", zegt de Nederlander in HLN. "Het uiteindelijke doel is sowieso Tokio 2020. Daar wil ik echt bij zijn."

"Dat Sven Nys, die zo'n carrière heeft gehad, beweert dat de Spelen een van zijn mooiste herinneringen zijn, zegt veel, vind ik. Natuurlijk droom ik ervan om daar een medaille te pakken, maar ik kan vandaag niet zeggen wat ik waard ben in het mountainbiken."

"Ik behoor niet tot de top, maar ik ben wel zot genoeg om bergaf te volgen"

Al toonde de Europese kampioen veldrijden in 2017 al dat het hem ligt. "Ik denk dat ik al een redelijk niveau haal. Ik behoor niet tot de top, maar ik ben wel zot genoeg om bergaf te volgen. Iedereen zei me dat dalen moeilijker was dan klimmen, maar dat vind ik dus niet. Ik heb bergop al serieus afgezien", besluit van der Poel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties