Opmerkelijke passage in 'DNA Nys': "40 of 50 jongeren die minstens even goed zijn als Thibau"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Opmerkelijke passage in 'DNA Nys': "40 of 50 jongeren die minstens even goed zijn als Thibau"
Foto: © photonews

De fans van de familie Nys kunnen elke woensdag hun hartje ophalen met 'DNA Nys'. In de eerste aflevering ging het onder meer over de droom van Thibau Nys om prof te worden. Vader Sven blijft daar nuchter onder.

De 'Kannibaal van Baal' weet welke opofferingen nodig zijn. "Ik weet één ding zeker: mijn zoon heel veel techniek heeft en de behendigheid om iets in de cross te gaan betekenen", zegt hij. "Maar heeft hij ook het karakter? Heeft hij de motor, het geluk, de wil, ...? Dat is soms nog veel belangrijker."

1 of 2 die prof worden

"Op dit moment zijn er 40 of 50 jongeren die even goed of beter doen dan Thibau. Uiteindelijk gaan er daar misschien 1 of 2 van doorgroeien tot prof. Ik ben er absoluut niet zeker van dat dat mijn zoon zal worden."

Ook Thibau zelf weet dat het niet eenvoudig wordt. "Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik denk als ik karakter toon dat ik er wel kan geraken. Je moet ook veel geluk hebben. Ik ga er alles voor opgeven, maar als het niet lukt en niet gaat, zal ik me daar bij neerleggen", besluit de jongste Nys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties