Toon Aerts blijft dromen: "Ik zou er meteen voor tekenen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Toon Aerts blijft dromen: "Ik zou er meteen voor tekenen"
Foto: © photonews

Voor Toon Aerts was de Azencross in Loenhout een thuiswedstrijd. En als je dan op het podium eindigt na Mathieu van der Poel en Wout Van Aert, dan kan je niet anders dan tevreden zijn.

Op het podium eindigen voor eigen publiek, het zorgde voor een glimlach op het gezicht van Toon Aerts. "Ik had hier nog liever gewonnen", lachte Aerts na afloop. "Dat is toch een beetje een droom. De derde plaats is mooi, ik kreeg heel wat aanmoedigingen langs de kant. En dat geeft dan ook een kick om tot op de meet te blijven rijden. Bovendien doe ik ook een goede zaak in het klassement."

Winnen in Loenhout

Maar het blijft de ambitie om natuurlijk ooit te winnen in Loenhout. Al gaan de prestaties van de Telenet Fidea-renener in stijgende lijn in Loenhout. Volgend jaar tweede en binnen twee jaar winnen? "Ik zou er meteen voor tekenen. Dat wil ik volgend jaar gerust overbruggen met een tweede plek."

"Ik sta momenteel goed in alle klassementen. Ik heb mijn goede vorm te pakken, want in Zolder en Sint-Niklaas was ik niet super. Maar vandaag was alles opnieuw in orde. Ik hoop dat ik in Diegem punten kan scoren zodat ik in drie klassementen top drie kan rijden", besluit Aerts bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties