Vader Adrie van der Poel maakt bocht van 180 graden over mountainbikeplannen van zoon Mathieu

Redactie
| 16 reacties
Vader Adrie van der Poel maakt bocht van 180 graden over mountainbikeplannen van zoon Mathieu

Mathieu van der Poel heeft zijn vizier op de Olympische Spelen van 2020 gesteld. Daar is het doel om een medaille te halen. Vader Adrie van der Poel steunt zijn zoon helemaal in zijn plannen.

Het zal zeker nog tot na 2020 duren voor we van der Poel een heel jaar op de weg zullen zien. De Nederlander tekende woensdag een contract tot eind 2020 bij Beobank-Corendon en kan zich de komende jaren volledig focussen op het veldrijden en mountainbiken.

"Een paar jaar geleden vond ik het geen goed idee", zei vader Adrie van der Poel tijdens de Azencross bij Sporza. "Maar toen zat er ook geen plan achter. Dat is nu wel het geval, met enkele goede sponsoren. Voor een wielrenner is het fantastisch als je een medaille op de Olympische Spelen kan halen. Dat zou fantastisch zijn."

De komende jaren geen overwinningen in pakweg Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix. "In 2020 is hij nog maar 25 jaar. Je mag bepaalde dingen - of een passie - niet weghalen. Zeker niet met zijn karakter. Je moet hem gewoon laten doen wat hij graag doet", weet vader Adrie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties