Belgische veldrijdster in alle staten na niet-selectie voor WK: "Ik viel van mijn stoel toen de bondscoach mij belde"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Belgische veldrijdster in alle staten na niet-selectie voor WK: "Ik viel van mijn stoel toen de bondscoach mij belde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De bekendmaking van de selecties voor het WK veldrijden in Valkenburg heeft voor de nodige commotie gezorgd. Bij de dames vindt Joyce Vanderbeken het totaal onbegrijpelijk dat ze niet geselecteerd werd terwijl Kim Van de Steene wél mee mag naar de regenboogstrijd in Nederland.

De 33-jarige Vanderbeken nam zelf contact op met de redactie van 'Veldritkrant.be' om haar ongenoegen te uiten: "Ik viel van mijn stoel toen de bondscoach mij belde. Ik lag in de weegschaal met Karen Verhestraeten. Karen is ziek geweest, maar ik heb ook gesukkeld met maagklachten."

Onrechtvaardig en inconsequent

De ex-kampioene van België begrijpt er niks van: "Ik heb mijn gezondheidsproblemen nooit aan de grote klok gehangen. Intussen presteer ik opnieuw beter, dat moet bondscoach Sven Vanthourenhout toch ook gezien hebben? Enfin, met die beslissing kan ik nog leven, maar ik begrijp totaal niet dat Kim Van de Steene wel geselecteerd werd", foetert de West-Vlaamse.

"Ik vind dit bijzonder onrechtvaardig. Zaterdag gaf Kim ziek forfait voor de Kasteelcross in Zonnebeke, maar dat was dus gewoon omdat Sven Vanthourenhout haar had laten weten dat ze zondag moest starten in Nommay. Dit is echt niet consequent en die frustratie wil ik graag ventileren. Wat heb ik eigenlijk verkeerd gedaan? Is het omdat ik deel uitmaak van een kleiner team? Ik weet het niet, maar één ding is zeker: ik ben nog nooit zo ontgoocheld geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties