Ontgoocheling bij Wanty-Groupe Gobert: "Vorig jaar nog met twee man in de finale"

Redactie
| 14 reacties
Ontgoocheling bij Wanty-Groupe Gobert: "Vorig jaar nog met twee man in de finale"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert en Veranda's Willems-Crelan kregen van ASO wel een wildcard voor Parijs-Roubaix, HIlaire Van der Schueren (Wanty-Groupe Gobert) bleef op zijn honger zitten. Geen wildcard dus voor Yoann Offredo en co.

"Vorig jaar zaten we nog met twee van onze renners in de finale", opent Hilaire Van der Schueren bij Sporza. "En het is een wedstrijd die mijn team goed ligt. Dat bewezen we de voorbije jaren en ook nu hebben we met Guillaume Van Keirsbulck, Frederick Backaert, Pieter Vanspeybrouck en Yoann Offredo renners die er goed uit de voeten kunnen, maar helaas zal dat nu niet het geval zijn."

Er was wel een wildcard voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Als ik echt de keuze moet maken, dan ben ik er liever bij in Roubaix", klinkt het. "Anderzijds, wij zijn een Waalse ploeg, dus is het ook wel voor ons van belang om aanwezig te zijn Waalse koersen. Er moeten keuzes gemaakt worden, iedereen moet eens aan bod komen en er zijn altijd ploegen ontgoocheld na het uitreiken van de wildcards."

Wél Dauphiné, geen Roubaix

Al zal Wanty-Groupe Gobert nog het meest blij zijn met de tweede opeenvolgende deelname aan de Tour. "Ik had voor de start van het seizoen mijn twijfels over twee koersen: de Dauphiné en Parijs-Roubaix. Voor de Dauphiné kregen we wel een wildcard, voor Roubaix niet."

"Dat is een afweging die de organisatoren maken, het is hun keuze en uiteindelijk mogen we wel naar de Tour de France. Je kan er nu eenmaal niet altijd bij zijn als team en ik kan daar nu ook niet kwaad over zijn. Het is een beslissing waar we ons bij moeten neerleggen", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties