Vervaeke herleeft bij Sunweb: "Bij Lotto-Soudal was er geen begeleiding"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Vervaeke herleeft bij Sunweb: "Bij Lotto-Soudal was er geen begeleiding"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Louis Vervaeke kon zijn enorme potentieel bij Lotto-Soudal nooit waarmaken. De 24-jarige renner maakte de overstap naar Sunweb en dat lijkt te lonen.

“Het moest veranderen. Ik had echt nood aan iets nieuws, aan een ploeg die mij beter ligt. En die heb ik nu gevonden bij Sunweb", aldus Vervaeke in Het Nieuwsblad. Maar wat schortte er precies bij Lotto-Soudal?

“Lotto focust vooral op die Vlaamse koersjes en doet het zo'n beetje à l'ancienne. De renners beschikken bij het team over heel veel vrijheid. Bij Wellens en De Gendt bijvoorbeeld werkt dat goed, maar niet bij mij."

Ik raakte overtraind en mijn voedingspatroon was helemaal verkeerd

"Ik ben iemand die zelf constant op zoek gaat naar wat ik juist moet doen. Maar ik ben geen wetenschapper, noch trainer of voedingsspecialist. Ik heb begeleiding nodig en die was er niet bij Lotto. Zo geraakte ik overtraind en ook mijn voedingspatroon was helemaal verkeerd, ik at veel te weinig.”

Bij Sunweb is die begeleiding er wel. “Het is een totaal verschillende ploeg, met een andere filosofie. Bij Sunweb heb ik een persoonlijke coach, een persoonlijke trainer én een voedingsspecialist. Ik krijg nu duidelijke richtlijnen en moet die zonder tegenspraak volgen. Als ik twee trainingen te lang of te rap rijd, krijg ik meteen een boze telefoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties