Drama op WK baanwielrennen: koerscommissaris afgevoerd na tragische aanrijding

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Drama op WK baanwielrennen: koerscommissaris afgevoerd na tragische aanrijding
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het WK baanwielrennen in het Nederlandse Apeldoorn werd vandaag fameus opgeschrikt door een ernstig incident. Een behulpzame en attente koerscommissaris werd aangereden door een renster en moest worden afgevoerd.

Het trieste ongeval gebeurde tijdens de scratch, het eerste onderdeel van de discipline omnium bij de dames. De boel werd meteen stilgelegd om de gewonde man te kunnen verzorgen. Wat was er precies gebeurd? Door een crash was een rugnummer op de piste beland. Een aandachtige wedstrijdcommissaris wilde het projectiel van de baan halen, maar had niet gezien dat er twee rensters op hem afkwamen. De botsing kon niet meer vermeden worden. 


Ernst van verwondingen?

De arme man bleef na de tragische botsing roerloos liggen waarna de hulpdiensten in actie moesten schieten. Het onfortuinlijke slachtoffer werd behandeld en vervolgens afgevoerd. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen van de commissaris zijn. Ook de betrokken renster werd in een rolstoel afgevoerd. Vervolgens konden de baanactiviteiten hervat worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties