Lotto Soudal reageert op krasse uitspraken Louis Vervaeke: "Dankzij ons is hij nog renner"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 5 reacties
Lotto Soudal reageert op krasse uitspraken Louis Vervaeke: "Dankzij ons is hij nog renner"

Louis Vervaeke zorgde gisteren voor opschudding met de uitspraak dat hij bij Lotto Soudal onvoldoende werd begeleid. De klimmer, die vanaf dit seizoen uitkomt voor Team Sunweb, excuseerde zich al snel via Twitter, maar hoe reageren ze bij Lotto zelf op die woorden?

Manager Marc Sergeant betreurt de uitspraken van z'n 24-jarige ex-renner: "Hij heeft mij intussen al gecontacteerd. Hij zegt dat hij het allemaal zo niet bedoeld heeft en dat hij de ploeg best wel erkentelijk is. Diep in zijn binnenste weet hij vast wel wat we voor hem betekend hebben", klinkt het in een reactie in Het Nieuwsblad

De Lotto-manager over het gebrek aan begeleiding: "Dat klopt totaal niet. Wij hebben wél een ­trainer én een diëtist en elke begeleiding die nodig is. We bieden elke renner heel graag de kans om daar een beroep op te doen. Alleen was Louis zelf altijd de eerste om te zeggen dat hij hen niet nodig had. Hij zou dat zelf wel regelen, zei hij. We hebben hem altijd laten doen. Net om hem tegemoet te komen."

De Lotto-manager over het feit dat Vervaeke overtraind was: "Dat klopt wel, maar wiens schuld is dat? Onze dokter is in juni naar ons gekomen: laat hem niet meer koersen want die jongen is ­totaal op. We hebben daar dan ook rekening mee gehouden. Na het BK heeft hij drie maanden geen koers gereden. Als we hem aan zijn contract gehouden hadden en volop hadden laten koersen in de zomer zou het misschien compleet fout gelopen zijn. Dankzij ons is Louis nog renner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties