Ook Sven Nys laat zich uit over wegcarrière Wout Van Aert: "Ik denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is"

Redactie
| 25 reacties
Ook Sven Nys laat zich uit over wegcarrière Wout Van Aert: "Ik denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is"
Foto: © photonews

Zijn eerste deelname aan de Strade Bianche en meteen derde worden. Het leven op de weg lacht Wout Van Aert toe. Ook Sven Nys was onder de indruk.

Van Aert kleurde de finale en moest uiteindelijk de duimen leggen voor Romain Bardet in de strijd om de tweede plek. Maar "Hij heeft weinig moeite met positie kiezen, met de juiste koerstactiek goed aanvoelen", aldus Sven Nys bij Sporza. "Hij heeft totaal geen ervaring met dit soort wedstrijden en komt in een peloton met renners die niet zoveel hooi op de vork hebben genomen de afgelopen maanden. Wout is daarentegen al lange tijd in hoogvorm."

"Vandaag bevestigt hij zijn grote klasse en bewijst hij dat hij misschien in staat was om deze wedstrijd te winnen. Hij heeft niks te verliezen, hij is jong en er wordt niet verwacht dat hij wint. Maar je moet dat wel omzetten en dat heeft hij vandaag op een heel leuke manier gedaan.

"Als Van Aert straks een aanval plaatst, zal er al sneller gereageerd worden"

Dit is nog maar het begin, maar Van Aert zal de komende klassieker absoluut geen vrijgeleide krijgen van zijn collega's. "Het zal altijd moeilijker worden. Hij heeft zijn adelbrieven op tafel gelegd. Als Van Aert straks een aanval plaatst, zal er al sneller gereageerd worden."

Johan Museeuw en Fabian Cancellara drongen tijdens en na de wedstrijd al aan dat hij volledig voor de weg moet kiezen. "Dat wordt nu een beetje opgedrongen", aldus Nys. "Het is vooral belangrijk wat hij zelf wil. Ik denk dat hij in hart en nieren nog altijd crosser is. Hij is ook wereldkampioen en wil die trui tonen. Al smaakt dit natuurlijk naar meer. Hij heeft zijn leeftijd mee en kan die overstap stelselmatig maken. Maar met het jaar zal hij zich meer en meer willen profileren op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties