Topsportcoördinator na tegenvallend WK ploegenachtervolging: "Er moeten keuzes gemaakt worden"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Koen Beeckman over de ploegenachtervolging op het WK

Topsportcoördinator na tegenvallend WK ploegenachtervolging: "Er moeten keuzes gemaakt worden"
Foto: © photonews

Op het WK baanwielrennen in Apeldoorn haalde ons land met Nicky Degrendele een mooie gouden medaille, maar de jongens van de ploegenachtervolging deden het minder goed dan verwacht. De puntjes werden op de 'i' gezet.

"De ploegenachtervolging viel voor de eerste keer tegen", aldus topsportcoördinator voor het baanwielrennen Koen Beeckman in een gesprek met Wielerkrant. "Dat kwam door verschillende factoren."

"Het WK in Hongkong lag in april, buiten het zesdaagseseizoen. Nu lag het WK eigenlijk vlak na die periode. Kenny (De Ketele) en Moreno (De Pauw) rijden al eens een zesdaagse, dat is hun volste recht. Maar je zag dat het niet evident was om er dan te staan."

Niet iedereen kan Zesdaagses en grote tornooien combineren -Koen Beeckman

"We hebben vorige dinsdag een grondige evaluatie gemaakt en gaan het wat bijsturen", aldus Beeckman. "Het was een wake-up call."

Die Zesdaagses zijn natuurlijk lucratief. "Ze kunnen daar iets verdienen, maar hun loon wordt nog altijd betaald met als doel de prestaties op EK's, WK's en Olympische Spelen. Het is als een wegrenner die criteriums rijdt. Je kan er goed verdienen, maar het is geen hoofddoel. Je moet het grote plaatje bekijken."

Neuzen in dezelfde richting

"We hebben hieruit geleerd dat het niet evident is voor iedereen om dat alles te combineren. Drastische beslissingen zijn er niet genomen, maar in een cruciale periode als deze -twee jaar voor de Spelen- moeten we weten waar we staan. De neuzen staan opnieuw in dezelfde richting, het overleg heeft deugd gedaan. Het was zowel voor mij, de coach, als de renners een goeie ervaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties