Belgische sprinter is realistisch voor DDV: "Met 40 man naar de meet gaan is ideale scenario, maar denk niet dat dat gaat gebeuren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Belgische sprinter is realistisch voor DDV: "Met 40 man naar de meet gaan is ideale scenario, maar denk niet dat dat gaat gebeuren"
Foto: © photonews

Dwars door Vlaanderen is een van die Vlaamse voorjaarswedstrijden die in het rood aangeduid staat in het boekje van de rappe mannen. De vraag is natuurlijk of het straks in Waregem tot een (veredelde) sprint kan komen. Kenny Dehaes ziet het alvast niet gebeuren.

Het 33-jarige speerpunt van WB-Aqua Protect-Veranclassic is sterk op dreef, zo mocht hij onlangs nog het zegegebaar maken in de knap lastige GP Denain in Frankrijk. Absoluut geen koers voor sukkelaars. Maar Dwars door Vlaanderen is misschien nog andere koek.

"Het wordt sowieso een beetje kijken hoe het evolueert. Waregem is altijd een moeilijke koers omdat de meeste toppers er niet zijn, allez het in verleden toch niet. Ze geven ook geen al te goed weer dus het zal lastig zijn. Viviani in de gaten houden? Ja, maar ik denk dat het met dit weer moeilijk zal worden om echt een sprint te hebben. Viviani kan wel met een man of 20 finishen", aldus Dehaes bij Wielerkrant.  

"Ik denk toch eerder dat het volledig uiteen zal liggen, mede door het weer. Het ideale scenario voor mij is zoals vroeger met 40 man naar de meet gaan, maar ik denk niet dat dat vandaag zal gebeuren. We gaan proberen van ons onderweg te tonen, in een vroege vlucht bijvoorbeeld. Iets later in de koers anticiperen, is ook een mogelijkheid. Zo kan je mee zijn als de écht grote kleppers gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/01/2020 Nommay (FRA)
21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK

Nieuwste reacties