Kranige ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen is benieuwd: "Ik vraag mij af of favorieten met oog op zondag écht gaan koersen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Kranige ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen is benieuwd: "Ik vraag mij af of favorieten met oog op zondag écht gaan koersen"
Foto: © photonews

Met Sylvain Chavanel staat er opvallende oud-winnaar aan de start in Dwars door Vlaanderen. Opvallend in die zin dat 'La Machine' straks al 39 kaarsjes uitblaast, maar nog steeds op de afspraak is op onze Vlaamse wegen.

Chavanel won Dwars door Vlaanderen in 2008, tien jaar geleden alweer. In 2012 werd hij ook nog eens tweede na Niki Terpstra. De Vlaamse semiklassieker ligt hem dus wel: "Ik hou van deze koers, zeker en vast. De grote moeilijkheid vandaag zal de regen zijn. De vraag is natuurlijk of de favorieten ook écht gaan koersen in de aanloop naar zondag. Dat is voor mij een vraagteken. Al denk ik van wel, gezien het slechte weer", klinkt het bij Wielerkrant

Dwars door Vlaanderen telt 'maar' 180 koerskilometers, volstaat dat? "Het is minder zwaar dan vroeger, maar het is genoeg. In vergelijking met wat er zondag wacht, is het natuurlijk niet zo'n lange koers. Het is in ieder geval een mooi parcours en er staan veel sterke mannen aan de start die zich hier komen voorbereiden op de Ronde. Een koers voor aanvallers? Ja, maar ook voor sprinters. Na de Taaienberg is het niet zo zwaar meer. Er staat wel veel wind en met ook nog eens de regen in het spel is het goed mogelijk dat de aanvallers net als vorig jaar ver geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties