Belgisch toptalent wordt nu al vergeleken met Eddy Merckx: "Hij was hij, ik ben ik"

Redactie
| 18 reacties
Belgisch toptalent wordt nu al vergeleken met Eddy Merckx: "Hij was hij, ik ben ik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft opnieuw zijn talent tentoongesteld in de Vredeskoers, een van de belangrijkste koersen van het jaar voor junioren. Evenepoel won de tijdrit en de slotrit en schreef overtuigend het eindklassement op zijn naam. Bovendien won hij ook de punten- en de bergtrui.

Amper een jaar aan het koersen en toch behoort de voormalige voetballer van Anderlecht en KV Mechelen al bij de internationale top bij de junioren. Zelfs de vergelijking met Eddy Merckx werd al gemaakt, al blijft hij daar vooral bescheiden onder.

Geen goede vergelijking

"Het is leuk om te horen dat ze me de nieuwe Eddy Merckx noemen, maar dat is een veel te sterke bewering", citeert Sporza het jonge klimtalent. "Ik ben niet zoals hij: hij was een buitengewone renner en het is niet goed om mij met hem te vergelijken. Hij was hij, ik ben ik."

Al is het 18-jarige talent wel tevreden met zijn prestatie. "Ik ben nu gewoon heel blij met wat ik gedaan heb. Maar ik wil ook de sterkte van ons team benadrukken", heeft Evenepoel lof voor zijn ploegmaats. "De jongens hielpen me heel veel. Ze hebben me goed bijgestaan op de hellingen, dankzij hen win ik. Ze verdienen een grote dankjewel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties