Belgische sprinter in de Giro looft ploegmaats, maar ... "Nu nog een goede sprint afwerken"

Redactie
| 0 reacties
Belgische sprinter in de Giro looft ploegmaats, maar ... "Nu nog een goede sprint afwerken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Twee sprintkansen tot dusver in de Giro, maar meer dan een 6e plek op zondag zat er niet in voor Jens Debusschere (Lotto Soudal). "Er zat te weinig op om mee te doen voor winst", aldus de sprinter.

Debusschere werd zondag 6e, zijn tweede beste resultaat ooit in een Grote Ronde na zijn 5e plek in een Vuelta-rit van vorig jaar. "Zaterdag had ik materiaalpech in de laatste vijf kilometer, zondag ging het goed", vertelt de schoonbroer van Jürgen Roelandts in gesprek met HLN

"Adam Hansen bleef bij mij tot de slotkilometer, Tim Wellens was er nog tot de laatste driehonderd meter. Meer kan ik niet vragen. Het was perfect wat ze deden. Ik ben blij dat we daar al zijn. Nu nog een goede sprint afleveren", aldus Debusschere.

Verrast

Zondag was er niets te doen aan Elia Viviani, maar toch liet de ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen zich verrassen. "Ik liet me verrassen door het feit dat de finishlijn zo kort na de laatste bocht was. Ik zag Bennett vertrekken op links, waar ik ook wou vertrekken. Dan ben ik rechts gegaan. Ik had vrije baan. Maar er zat te weinig op om mee te doen voor de ritzege", bekent Debusschere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties