De Belg met de roze droom flikte het niet: "Toch nog even bij de Klaagmuur gepasseerd"

Redactie
| 0 reacties
De Belg met de roze droom flikte het niet: "Toch nog even bij de Klaagmuur gepasseerd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts had vrijdag en zaterdag zijn zinnen op het roze gezet, maar het lukte niet. In de tijdrit moest hij 2 luttele seconden toegeven op Tom Dumoulin, terwijl zaterdag de BMC-troepen van Rohan Dennis de Antwerpenaar niet lieten rijden.

Nochtans had de Sunweb-ploeg van Tom Dumoulin de goedkeuring gegeven om het roze aan Campenaerts en Lotto Soudal te 'schenken'. "Een deal is veel gezegd, maar ze zaten in de slag", vertelt Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Zo vroeg in de Giro was Dumoulin niet happig om nu al het roze te verdedigen en wij lagen de avond na de tijdrit in hetzelfde hotel als Sunweb."

"Omdat we dezelfde taal spreken en met Louis Vervaeke een geknipte tussenpersoon hadden, werd tijdens het avondeten duidelijk dat de renners van Sunweb niet achter ons zouden rijden. Helaas heeft het niet geholpen."

'Mezelf niks verwijten'

De Europees kampioen tijdrijden verlaat de Israëlische grond met opgeheven hoofd. "Ik kan mij niets verwijten. Daags na de tijdrit ben ik nog even bij de Klaagmuur gepasseerd. De omstanders keken nogal raar toen ze daar iemand zagen klagen over twee seconden", aldus de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties