Greg Van Avermaet draagt eindzege op aan één persoon: "We wilden allemaal voor hem winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Greg Van Avermaet draagt eindzege op aan één persoon: "We wilden allemaal voor hem winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een tweede plek in de slotrit was voldoende voor Greg Van Avermaet om de eindzege te pakken in de Tour of Yorkshire. Voor de BMC-renner zijn tweede overwinning van het jaar.

Op de slotklim parkeerde Magnus Cort Nielsen, waardoor de eindzege voor Van Avermaet voor het grijpen lag. Zijn zege droeg hij op aan voormalig BMC-oprichter Andy Rihs. "Deze zege is voor Andy", aldus Van Avermaet. "Ik ben hier erg blij mee. Het is de eerste overwinning van BMC sinds het overlijden van Andy, dus het was een doel om deze race voor hem te winnen."

"We zaten er allemaal mee in ons hoofd om voor hem te winnen. Maandag is het zijn begrafenis. Hij bleef de ploeg jarenlang steunen en hij heeft hier geweldig werk geleverd."

Klassement

"Bedankt Andy en bedankt aan de hele ploeg, ik ben zo blij dat ik deze eindzege beet heb. Hier hing een geweldige sfeer en ik ben gelukkig dat ik de Tour of Yorkshire op mijn palmares heb staan. Het is altijd leuk om een eindklassement te winnen, want dat is nooit makkelijk voor mij", besluit Van Avermaet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties