Kopman van LottoNL-Jumbo niet overtuigd door omstandigheden in Israël: "Heel blij dat ik nog steeds leef"

Redactie
| 0 reacties
Kopman van LottoNL-Jumbo niet overtuigd door omstandigheden in Israël: "Heel blij dat ik nog steeds leef"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na drie dagen in Israël begint het Giro-peloton dinsdag aan de eerste etappe op Italiaanse bodem. Enkele renners zagen geen graten in de verre start in Jeruzalem. En de doortocht was al helemaal niet naar de zin van een kritische George Bennett.

De kopman van LottoNL-Jumbo was niet bepaald overtuigd na drie dagen Israël. Al kwamen de renners nooit in gevaar. "Als je alleen naar de show kijkt, was het heel mooi", vertelde de Nieuw-Zeelander bij de NOS. "Maar er was ook een gemis. Ik heb heel veel Israëlische vlaggen gezien en niet een Palestijnse vlag. Een gemiste kans."

Vandaag vloog Bennett net als de andere renners richting Sicilië. "Ik ben heel blij dat we naar Europa gaan. Ik wil weer een cappuccino en een croissant. Ik denk dat het hele peloton dat wil."

"Volgens mij willen ze per se drama en spektakel"

Bovendien was het zeker in de rit van zondag erg gevaarlijk door de wind en de vele mensen aan de kant van de weg. "Ik ben heel blij dat ik nog steeds leef. Het was een hele hectische etappe. In de laatste tien kilometer waren er ook nog veel rotondes. Het was niet nodig. Volgens mij willen ze per se drama en spektakel. Als er nog meer van dit soort ritten zouden zijn, krijgen ze dat spektakel ook nog", klinkt het. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties